Renovering del 8

9/7 -08 klockan 01:22

Åkey... ännu en sinnesjuk dag med massor med iver och villiga händer som fixat, donat och grejat. Juniorerna, fan vad heter dom nu igen Tommy, Tomas, Torsten, Sven, Arne, Sixten...?? Ja vae fan! hur som helst, dom har provisoriskt riktat upp tak, skruvat ihop väggar och nu kan man ju snudd på bo i bussen igen. Inte ett öga är torrt, och Storebror är snudd på hel och ren igen *hum nåja*

Motor + diverse kringutrustning har återmonterats men patrull med generatorn då det är svårt och trångt med plats. Detta kräver kanske en förklaring... Storebror var ju utrustad med en extern vattenpump och 6volts elsystem. Ett beslut togs i styrelsen om uppdatering till 12volt och den egentliga anledningen till detta var att om vi tar en likströmmare från en 96´a så får vi en vettig vattenpump i rumpan på den och 12volt på köpet. Dessutom är den generatorn rätt i tid (början på sextiotalet) så vi gör inget universumsprång från vad Torsten egentligen kanske borde monterat dit istället. Han har ju ändrat på så mycket annat så vad är egentligen original och inte på vårt åk? Två flugor i en smäll alltså och allting blir så mycket bättre med en riktig pump och 12volt. Probset blev tyvärr pinsamt uppenbart med längden på den ”nya” likströmsgeneratorn eller rättare sagt vattenanslutningarna på pumpen. Generatorn sitter inte på 92´ans original plats eftersom där har man fötterna när man kör *ler* Så ett fäste är konstruerat som flyttar ner den en våning. Compact engineering skulle man kanske kunna säga.

Som om inte detta vore nog så är det även patrull med den lånade ljudämparen. Den är tydligen lagad och svetsad fel *suck* Daniel ger oss säkert tillåtelse att rätta till felet, men nu börjar det bli bråttom och ju mer extra fånerier det blir desto kortare om tid i slutändan. Prio ett är nu att få ihop framvagnen så vi kan sätta på alla hjul, sänka ner och få in Storebror i Julles verkstad för diverse smidesjobb i fråga om bl.a. generatorfästet då svets och gnistregn inte lämpar sej där vi har bussen nu. Kenth lägger gummit på fälgarna imorgon förmiddag och vi andra ställer väckarklockan på nytt för nya stordåd. INTE MISSA!!!

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash.