Julles tankar efter årsmötet 2008

Så har vi då haft vårt första årsmöte på hemmaplan här i Tängtorpet. Redan vid tiosnåret dök Kaparn upp i sin Fiat 127 Sport som ska få lite handpåläggning. Sedan var det en strid ström med både lokala och mer långtifrån medlemmar som rullade in på gården. Räknade snabbt till mer än 15 bilar varav många Saabar och Jonas gjorde en stilfull entré i sin V-4.
Vid 13-snåret körde vi då igång årsmötet med Martin vid rodret och vad som blev sagt och bestämt kommer redogöras mer ingående i ett mötesprotokoll. Efter drygt två timmar var det då dags för motorhumor och själva objektet som ligger i fokus. Med hjälpsamma händer hade vi rullat in husbilen i verkstaden kvällen innan och nu var det alltså dags för uppstart. Kenth Fick hade tagit med ett batteri så vi slapp robba min 92´a och efter ett par varv på starten så lades gården i tvåtaksrök. Martin sken som ett barn på julafton när han fick äntra förarplatsen och drömma sej bort, sittandes i den totalt befriade förarergonomin som råder i cockpit. Flera ville prova på och en stående undran var hur man i hela friden ska kunna köra skapelsen. Men... när man väl lyckats tråckla ner ben och övrig kropp sitter man faktiskt rätt okey... *nåja* kanske inte om man är lika lång som tex. Claes eller jag.
Claes föresten... han var som vanligt i upplösningstillstånd och jag vet inte vilken husgud han bad till då vi hittade honom knäböjande på mitt verkstadsgolv. Under tiden jag och Berit började stöka i ordning middagen så åkte övriga iväg till det påbörjade bygget av Teknikland. Visst skvaller från byn sa att Jonas garage hade besök av Saabtokar och även Kenths lager av Saabdelar i Häggenås blev inventerat. Vid halvsextiden då delar av sällskapet åkt hem högg vi övriga tolv in på ”rock´n roll lådan” som är en spagettilåda med grillkyckling, brun och currysås toppad med riven ost. Smarrit värre! Bröd, en alkoholfri dryck och sallad fanns även med på bordet samt Anders hade sponsrat med några plattor öl. Många skratt och mer eller mindre sanna historier berättades och när Claes med stor inlevelse berättade och visade diabilder var det högt i tak.
Inga bilder kommer visas från den senare delen av kvällen men Stefans kommentar när han satt ensam kvar vid halv tre tiden; vadå... har alla åkt hem nu?? får avsluta mina tankar...
Julle

SimpleViewer requires JavaScript and the Flash Player. Get Flash.